Σύσταση εταιρείας στην Κύπρο

cyprus2Το γραφείο μας μέσω συνεργατών που εδράζουν στη Κύπρο δύναται να διεκπεραιώσει με ταχύτητα, επαγγελματισμό και σε ανταγωνιστικές τιμές υπηρεσίες που αφορούν:

 α. Εγγραφή, Σύσταση και Διαχείριση Κυπριακής εταιρείας, καθώς και
 β. υπηρεσίες ανοίγματος (ή / και διαχείρισης) τραπεζικού λογαριασμού.

Η Κύπρος λόγω του ευνοϊκού φορολογικού καθεστώτος της σε συνδυασμό με την γλωσσική, πολιτιστική και γεωγραφική της εγγύτητα προσφέρει στον Ελληνικό Επιχειρηματικό κόσμο μια αξιόπιστη λύση για απεγκλωβισμό από το δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και τα ολοένα αυξανόμενα προβλήματα χρηματοδότησης και διεκπεραίωσης καθημερινών συναλλαγών.

Τραπεζικοί Λογαριασμοί
Το κυπριακό Τραπεζικό Σύστημα όπως άλλωστε και η Κυπριακή Οικονομία γενικότερα, εξέρχεται με σταθερά βήματα της πρωτοφανούς κρίσης που ταλάνισε την χώρα το 2013. Αυτό άλλωστε δεικνύουν οι συνεχόμενες θετικές αναφορές από οικονομικούς φορείς (π.χ. Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παγκόσμια Τράπεζα κτλ.) αλλά και οι συνεχείς αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας τόσο της χώρας όσο και των τραπεζικών ιδρυμάτων από μεγάλους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης (Standard & Poor’s, Moody’s κ.α.).

Το Τραπεζικό Σύστημα της Κύπρου το οποίο δοκιμάστηκε με επιτυχία στην πρόσφατη οικονομική κρίση αποτελεί αναντίλεκτα μια λύση που επιτρέπει στους Έλληνες επιχειρηματίες την απρόσκοπτη συνέχιση των καθημερινών επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων.

Κυπριακή Εταιρεία
Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί οι οποίοι είτε εκ παραδρομής είτε σκόπιμα κατηγοριοποιούν εσφαλμένα την Κυπριακή εταιρεία σαν offshore εταιρεία. Με την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (1η Ιανουαρίου 2003), ο όρος και το καθεστώς offshore δεν υφίσταται πλέον.

Αυτό που πραγματικά ισχύει είναι ότι η Κυπριακή εταιρεία αποτελεί Ευρωπαϊκή εταιρεία ενώ τόσο οι κυβερνητικοί φορείς όσο και ο ιδιωτικός τομέας έχουν κάνει αλματώδεις προσπάθειες όσο αφορά θέματα διαφάνειας και ανταλλαγής φορολογικών πληροφοριών. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι από τον Νοέμβριο η Κύπρος θα βρίσκεται εντός των «εγκεκριμένων» χωρών του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), αφού κρίθηκε ότι πληροί όλα τα σχετικά κριτήρια.

Ελληνικές εταιρείες χρησιμοποιώντας το φιλικό φορολογικό καθεστώς της Κύπρου και τις πρόνοιες της συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας μεταξύ των δύο χωρών, μπορούν με καθόλα νόμιμο τρόπο, χρησιμοποιώντας σωστές εταιρικές δομές συμβατές με την φορολογική νομοθεσία της Κύπρου και της Ελλάδας να αυξήσουν την κερδοφορία τους μειώνοντας τις φορολογικές τους εκροές.

translations

Επικοινωνία

Δικηγορικό Γραφείο ACE LAWYERS
Κατσαρός - Παππάς
Σίνα 28, Κολωνάκι Αθήνα
Tηλ: 2103303400
Fax: 2103303394
Email: info@acelawyers.gr